Ergonomik Kanguru Nedir?

Ergonomik Kanguru Nedir?

Bebeğiniz için kullanacağınız ürünleri seçerken oldukça zorlanmanız çok normaldir. Bu yüzden her konuda ince tercihler yaparsınız. Öncelikle kendi yapacağınız araştırmalar kararınızı verirken sizin için çok önemlidir.
Bu yazımız ergonomik kanguru arayışında olan birçok anneye ergonomi ve kanguru kelimelerinin nasıl bir arada anıldığını açıklayacaktır.Bebeğiniz için kanguru arayışına girdiniz ve etrafta bir sürü yorum dolaşırken karar vermekte oldukça zorlanıyorsunuz. Yine en doğru kararın kendinizin yapacak olduğu değerlendirmeler olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Bu anlamda sizlere faydalı olacağını düşündüğümüz ergonomik kanguru nedir? sorusuna cevap vermek istedik.

Anne Karnıda Bebek

Öncelikle bebeğin doğal duruşlarında bahsedelim. Bebek anne karnına sığabilmek için  9 ay boyunca bacakları karnına, başına doğru kıvrık halde ve boynu ve omurgası kambur bir şekilde yaşamıştır. Doğumdan sonra da en az 3 ay boyunca bu kurbağa bacağı ve kambur omurga yapısı devam edecektir. Ve Bir müddet sonra yerçekiminin sayesinde düzleşmeye başlayacaktır. Peki böylesine muazzam bir yapısı olan bebeğin doğal duruşunu destekleyecek bebek kangurularını nasıl anlarsınız? 

 

Tercih edeceğiniz bebek kangurusu

1)Bebeğinizin bacaklarının anne karnı duruşunun devamı niteliği taşıyan 'M' pozisyonunu sağlıyor mu?

2) Vücut şeklini alarak bebeğinin 'C' harfi gibi kıvrımlı sırt yapısının şeklini alıyor mu?

3) Bebeğinizin boynunu ve başını destekleyebilen bir bebek kangurusu mu?

4) Bebeğinize göre ayarlanıp, bebekle birlikte büyüme özelliği var mı?

5) Bebeğin vücut şeklini alabilecek yumuşaklığa sahip mi?

 

Öncelikle yukarıdaki soruların cevabını 'Evet' olarak verebiliyorsanız incelediğiniz ürün ergonomik bir kangurudur diyebiliriz. Ergonomik bir kanguru birkaç ayarlama sistemini de üzerinde barındıracağı için ergonomik kanguruyu doğru kullanmak da çok önemlidir. Bu yüzden belirtilen kriterleri yakalamak adına ergonomik kangurunuza doğru yarları vermek önemlidir.  

Etiketler: bebek kangurusu, bebek taşıyıcısı, bebek taşıma, babywearing, sling, yenidoğan kanguru
Ekim 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
269-663-0546